Review: De Engelenmoord van Bjorn Van den Eynde

Posted June 19, 2023 by Stephanie in 5 Stars, Review, Thriller / 10 Comments

Titel: De Engelenmoord
Auteur: Bjorn Van den Eynde
Uitgeverij: Pelckmans
Verschijningsdatum: 25 mei 2023
Genre: Thriller
Koop het hier: Bol.com | De Groene Waterman | Fnac | Paard van Troje | Standaard Boekhandel
Rating: 5/5★

Een wervelende zoektocht door België met een Vlaams-Waals duo.

De achttienjarige Julie Dumoulin wordt de keel afgesneden met een stuk vinylplaat van Angèle. Niet veel later wordt ook haar vriend dood teruggevonden, zijn handen afgezaagd en zijn mond volgepropt met rubber. De gruwel doet meteen denken aan een reeks onopgeloste moorden in België aan het einde van de jaren negentig, toen soortgelijke feiten het hele land teisterden.

De seriemoordenaar van toen is terug. Dat beseft ook de jonge en onervaren rechercheur Marjolein De Vriese. Het was de laatste zaak waar haar vader aan werkte voor hij werd vermoord. Marjolein is vastbesloten zijn werk af te maken.

Samen met de uitgebluste rechercheur Nathan Durnez gaat ze aan de slag bij de federale politie in Brussel. Al snel worden de twee in een wreed spel van Ikraadsels en codetaal het hele land rondgestuurd, terwijl er ondertussen maar slachtoffers blijven vallen. Wat wil de dader hun vertellen? En wat hebben de zaken uit het verleden, die ook Marjoleins traumatische jeugd tekenden, hiermee te maken? De waarheid ligt verborgen, diep in het hart van ons land.

 

De Engelenmoord was mijn allereerste boek van Bjorn Van den Eynde en ik moet zeggen dat het zeker niet mijn laatste zal zijn. Het was absoluut een meeslepende thriller en het was zo moeilijk om het boek weg te leggen voor noodzakelijke dingen als eten en slapen. De korte hoofdstukken zorgde ervoor dat ik steeds weer een hoofstuk verder las. Ik lees eigenlijk niet veel thrillers omdat ik meestal de plotwendingen van het verhaal kan raden op voorhand, maar dit was echt niet het geval met dit boek. Het verhaal en de personages verrasten me keer op keer, het plot was intrigerend en samen met de geweldige schrijfstijl maakte dit boek een geslaagde en spannende thriller!
English translation:
De Engelenmoord was my very first book by Bjorn Van den Eynde and I must say that it will certainly not be my last. It was definitely a riveting thriller and it was so hard to put the book down for necessities like food and sleep. The short chapters kept me reading one chapter after the other. I don’t actually read many thrillers because I can usually guess the plot twists of the story in advance, but this really wasn’t the case with this book. The story and characters surprised me again and again, the plot was intriguing and together with the great writing style, this book made a successful and exciting thriller!

 

Over de auteur:
Bjorn Van den Eynde is tv-scenarist, regisseur en auteur van o.a. Onder vuur, Déjà Vu, Ghost Rockers en Team Mortis. Van zijn YA-thrillers werden reeds 60.000 exemplaren verkocht en de eerste jeugdfilm die hij schreef won de Ensor voor beste kinder-/jeugdfilm. De engelenmoord is zijn eerste thriller voor volwassenen.

10 responses to “Review: De Engelenmoord van Bjorn Van den Eynde

Leave a Reply

(Enter your URL then click here to include a link to one of your blog posts.)